Thuiswerken

Op deze pagina vindt u relevante informatiesites, vindt u het laatste nieuws omtrent het Corona-virus relevant voor onze school en krijgt u ideeën voor thuiswerken.

Informatiesites:

www.rivm.nl

www.opron.nl

www.rijksoverheid.nl

www.picto.nl (veel praktische mogelijkheden)

Laatste nieuws omtrent het Corona-virus:

• Hierbij vindt u de gedragscode online lesgeven
  • Helaas zijn alle Chromebooks uitgeleend en heben we als school geen Chromebooks meer om uit te lenen. Indien u problemen ondervindt om het thuisonderwijs op een goede manier uit te voeren wordt u gevraagd contact op te nemen met de school
  • Bezoek groep 8 aan Herinneringskamp Westerbork gaat niet door
  • Gevolgen voor onderwijs na verlengen maatregel tot 28 april
  • Ook alle schoolvoorstellingen na 6  april worden uitgesteld
  • De DOEKOE-actie van de COOP vindt dit jaar geen doorgang
  • Het Schoolgruiten is voor dit schooljaar gestopt
  • In de maand april haalt odab Westerschool GEEN oud papier op!
  • Foto Koch, schoolfotoghraaf van odab Westerschool, heeft een speciale kortingsacties, waarbij u 20% korting krijgt op producten. Lees hier
  • Voor het gemak kunt u vanuit MijnSchool elke dag een bericht ontvangen en is de restrictie van maximaal 2 dagen per week uitgaan van berichten opgeheven (uitgezonderd zaterdag en zondag)
  • 2 april - Unihockey groep 5 gaat niet door
  • 22 april - Veldvoetbal groep 7/8 gaat niet door
  • Verkeerspraktijkexamen uitgesteld (zie voor thuisideeën hieronder)
  • Eindtoets 2020 gaat niet door, lees hier de kamerbrief van Minister Slob
  • Documenten ten behoeve van thuiswerken staan in MOO
  • Paaseitjesactie gaat niet door
  • Tijdelijke sluiting sportaccommodaties:
     Gezien de sluiting van de scholen zijn nu alle binnen- en buitensportaccommodaties (inclusief    zwembad) gesloten tot en met 6 april  2020
  • Koningspelen afgelast

Tips en ideeën:

• Oefenen met topografie? Klik hier!
  • Ik ben een koning... jij toch ook? Wil jij vanuit huis iets doen voor een ander? Klik hier!
  • Wil je leren schaken? Klik hier voor les 1A: de loop van de stukken (De Toren)
  • Klik hier voor het thuis programma Koningsspelen 2020
  • Start Koningsspelen met Oranjefilmpje voor de kinderen, van de meester en juffen
  • Lied voor moederdag: kijk voor link ook hieronder bij Muziekles van meester David
  • Les over hygiene - Corona
  • Plank challenge!
  • Zie hier dans voor anderhalve meter afstand
  • Gymoefeningen juf Anja week 3 en week 4 geplaatst, zie verderop in deze lijst
  • Let op: wil jjij een dronebezoek winnen? Lees gauw verder!

Wij hebben een Paas Game gemaakt, zodat jullie je niet hoeven te vervelen tijdens de paasdagen:)

WAT IS DE BEDOELING?
Speel de levels en haal zoveel mogelijk punten en…. In elk level staan op de achtergrond gele letters, onthoud deze letters en na het laatste level heb je een woord.
Mail dit woord naar karinmassink@pictoveendam.nl

WANT…..

Wij doen de namen van alle spelers met de goede oplossing in een bak en trekken daar 1 winnaar uit!!

WAT KUN JE DAN WINNEN???

Een drone bezoek van ons!! We maken een opname van jou en/of je gezin en zetten jouw filmpje online.
Super leuk voor je klasgenoten, meesters, juffen, je opa/oma, je vrienden… wie dan ook…

Als je je naam instuurt met het  goede woord, dan geef je toestemming dat we je filmen en dit online zetten, dus vraag eerst even aan je ouders of dit mag!

SUCCESSSSSSS!!!!!

Oja, het leuke is dat ons spel in de Gamestudio van het Klokhuis gemaakt is en jij daar ook heel makkelijk je eigen game kunt maken.
Dus speel de PICTO Paas Game, stuur je oplossing naar karinmassink@pictoveendam.nl en ga daarna zelf aan de slag om een super cool spel te maken.
Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw resultaat, stuur de link van jouw game ook naar karinmassink@pictoveendam.nl en wie weet zetten we jouw spel ook op onze website.

Elke maandag, woensdag, vrijdag én zondag houden zij jullie via het WILDLANDS Backstage Journaal op de hoogte over jullie park.      Want wat gebeurt er in een dierenpark als er geen bezoekers zijn? En hoe gaat het met de dieren van WILDLANDS?
Iedereen krijgt de kans om een vraag in te sturen, zodat ze die in één van de uitzendingen kunnen behandelen.
Hoe kun je dat doen?
Stuur jouw vraag in via communicatie@wildlands.nl ovv je naam. En wie weet beantwoorden ze je vraag in het WILDLANDS
Backstage Journaal op maandag, woensdag, vrijdag én zondag