Protocol bij ziekte leerkracht

Vervanging

Indien leerkrachten ziek zijn, melden zij zich zelf af bij de directeur. Vervolgens wordt SLIM Bemiddeling ingeschakeld, die voor vervanging zorgt. Zo mogelijk worden de ouders hiervan tijdig op de hoogte gebracht, zodat zij hun kinderen kunnen inlichten.

Soms is de situatie zo dat er geen vervanger beschikbaar is. We proberen dit op te lossen door eigen leerkrachten in te zetten die ambulant of die dag niet werkzaam zijn. Mocht dit ook niet tot een oplossing leiden kunnen de kinderen verdeeld worden over verschillende groepen. Gezien de grootte van de huidige groepen is dit echter geen gewenste situatie.
In het uiterste geval kan het zo zijn dat kinderen geen les krigen.