Kennis maken met De Ploeg

3 februari 2022

De groepen 5A, 5B en 6B hebben kennis gemaakt met De Ploeg, een kunstenaarsvereniging uit Groningen dat in 1918 werd opgericht.

De Ploeg is de bekendste Groninger kunstenaarsvereniging, die ruim honderd jaar geleden werd opgericht. Ze schilderden voor het eerst de eigen omgeving: elkaar, de stad en vooral het platteland. De leerlingen gaan actief aan de slag en leren hoe ze 'in' een kunstwerk kunnen stappen. Onderwerpen als verftechniek en kleurenleer komen aan bod. In het atelier maken de kinderen een kunstwerk in de stijl van de leden van de Ploeg.

Klik hier voor meer informatie

Met de bus van het Nationaal Busmuseum uit Hoogezand gingen op drie verschillende dagen de groepen naar het Groninger Museum om kennis te maken met De Ploeg