ANWB Streetwise dag groot succes

22 november 2021

Op maandag 22 november 2021 vond op odab Westerschool de ANWB Streetwisedag plaats.
Tijdens deze dag was er voor elke groep een activiteit op het gebied van verkeer.

De groepen 1-2 ontvingen het programma Toet toet, waarbij kinderen onder meer oefenden in het veilig oversteken en herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden. Ook is de kinderen het belang van een kinderzitje verteld.
Het programma voor groep 3-4 heette Blik en klik. Helaas was groep 3 deze dag niet aanwezig ivm een verplichte quarantaine. De kinderen van groep 4 leerden wat ze zelf kunnen doen om hun veiligheid te vergroten in het verkeer. Hoe kun je bijvoorbeeld veilig oversteken over een zebrapad of tussen 2 auto's? En waarom is het belangrijk dat je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken?

De kinderen van de unit (groep 5 en 6) weten inmiddels alles over de remtijd van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Dit hebben ze zelf kunnen ervaren door op de bijrijdersstoel te gaan zitten en zelf te remmen.

Groep 7 en 8 ten slotte hebben met de module Trapvaardig hun praktische fietsvaardigheid getraind. Dit deden ze door te fietsen over een uitdagend parcours en moeilijke manoeuvres te trainen.

De kinderen van de Westerschool zijn in ieder geval weer een stuk wijzer in het verkeer!