Dode hoek les groep 7

1 november 2021

Vrijdagochtend werd de kiss and ride strook vrijgehouden voor een vuilniswagen van Suez.

Deze keer kwam de wagen niet om vuilnis op te halen, maar om de leerlingen van groep 7 te laten ervaren wat een dode hoek is bij grote voertuigen. De leerlingen namen zowel plaats in de cabine als ook voor, naast als achter het voertuig. Wanneer ben je voor de chauffeur wel in beed en wanneer niet? De belangrijkste les als je te maken krijbt met een groot voertuig in het verkeer:

- Houd minimaal 3 meter afstand

- Blijf er rechts en ruim achter

De leerlingen van groep 7 weten nu waarom.