Rupsengroep (groep 1)

Rupsengroep (1R)

De Rupsengroep bestaat op dit moment uit 18 kleuters waarvan 3 meisjes en 15 jongens.
De groep stroomt tot de kerstvakantie vol naar 22 kleuters.

Als methode maken wij gebruik van kleuterplein.
Hierin volgen we de doelen waaraan we lessen en activiteiten koppelen.
Binnen het thema komen er allerlei activiteiten aan bod dit zijn o.a verbale, reken/wiskundige, muzikale, spel en bewegingsactiviteiten.

Het bewegingsonderwijs vindt zowel binnen als buiten plaats.
Speellokaal: in het speellokaal worden spel/k.g  en bewegingslessen gegeven; de kleuters mogen gymschoenen dragen maar dit is niet verplicht.

De taakjes worden ingepland via het Digikeuzebord.
Het Digikeuzebord is het registratie/leerling volgsysteem.
In groep 1 doen de kleuters 2 taakjes, alles binnen /passend bij het thema.
We werken 5 á 6 weken aan een thema.

Voor de sociale en emotionele ontwikkeling wordt er gebruik gemaakt van de methode KIVA. Dit is een preventief schoolbreed programma met als motto; " samen maken wij er een leuke school van " .

Groep 1 gaat van maandag t/m donderdag naar school.
Henriette Jansen werkt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

U bent van harte welkom om vragen te stellen over de Rupsengroep.