Groep 5B

Hallo allemaal!

Wij zijn groep 5. Een heel bijzondere groep, omdat er maar één van is op de hele school.

Dit schooljaar zijn Koen en Lizz bij ons in de klas gekomen. Met 18 stoere jongens en 10 leuke meisjes in deze klas, vormen we samen een grote groep van 28 kinderen. We krijgen les van juf Angélique Cooke. Zij staat volledig voor de groep. Dat betekent van maandag tot en met vrijdag.

Het eerste half jaar hebben we extra handen in de groep. Zo hebben we een stage meester, meester Remko, die ons les geeft. Maar ook meester Harry werkt soms met kleine groepjes kinderen buiten de klas. Luxe hè?!

Aan het begin van het schooljaar zijn we op schoolreis geweest naar Wildlands in Emmen. Tijdens zo’n schoolreis leer je de juf en elkaar goed kennen. Ook dat is KiVa! En wat hebben we een heerlijke dag gehad met elkaar!

Komend schooljaar gaan we weer hard aan het werk. Zo hebben we naast Leesestafette, Nieuwsbegrip en schrijven, nu ook een nieuwe taal- en spellingmethode Taalverhaal.nu. Een heel leuke methode, waar we natuurlijk best even aan moeten wennen.

Daarom starten we dit schooljaar iets later met de nieuwe wo-vakken geschiedenis en aardrijkskunde.

In groep 5 hebben we naast de gymlessen, ook zwemles. Om de woensdag gaan we met de bus naar Tropiqua. Daar krijgen we een uur zwemles. Er zijn ook vaders en moeders die meegaan om te helpen en te kijken. Echt super!

Kortom, we gaan weer een leuk en leerzaam jaar tegemoet. We hebben er zin in!

Groetjes van ons!